ZA 15 03 2014 > 20.30

MERKSEM
SINT-BARTHOLOMEUSKERK

MELPOMENE
> JAN MELAERTS

QUAM PULCHRA, het Hooglied in de Renaissancepolyfonie

‘Quam pulchra es, et quam decora, charissima, in deliciis!’
'Hoe mooi ben je en hoe bekoorlijk, mijn liefste, voor alle geneugten!'

De tekst uit het merkwaardig oudtestamentisch boek "Hooglied", het "Canticum Canticorum", is een hoogwaardige welkome inspiratiebron voor vele (renaissance)-kunstenaars gebleken. Deze lyrische poëzie van Koning Salomon bezingt op indringende wijze liefde, verlangen en schoonheid.

Talrijke renaissancepolyfonisten ontvouwen op basis hiervan hun hele compositorisch kunnen. Ze doen dit in de toenmalig meest vrije compositievorm van de sacrale muziek: het motet.

Melpomene brengt u daarom een bijzondere bloemlezing met fraai en beroemd werk van Gombert, Lassus en Victoria. Ook minder gekende pareltjes van tijdgenoten Bauldeweyn, Clemens non Papa, Guerrero en l'Héritier worden uitgevoerd.

Kaarten: € 12 aan de kassa; € 10 in voorverkoop, voor -25 jarigen en 60 plussers; -18 jarigen gratis. Voorverkoopkaarten te reserveren via tel. 03 237 26 51, via de koorleden of via e-mail: info@melpomene-antwerpen.be.

Bereikbaarheid:
Door werken op de Bredabaan is de kerk (nog altijd) minder goed bereikbaar met de auto en kan het een probleem zijn om parkeerplaats te vinden in de buurt. Een goed alternatief is om met het openbaar vervoer te komen: de trams 2, 3 en 6 en de bussen 600, 602, 610, 620, 621 en 650 hebben een halte dichtbij de kerk.

vorige concert >>

<< volgende concert