ZA 14 05 2022
> 20.30

MERKSEM
SINT-BARTHOLOMEUSKERK

MELPOMENE
> JAN MELAERTS

AEDIFICAMUS
"We zijn aan het bouwen"
Motetten van Clemens non Papa, Gombert, Josquin des Prez, Mouton & tijdgenoten

“Aedificamus!” oftewel “Laten we aan het bouwen gaan!”

Met deze strijdkreet hernam Melpomene na een opgelegde stilte van meer dan twee jaar haar muzikale bedrijvigheid. Met grote gretigheid zetten we de tanden in heerlijke klankrijke veelstemmige sacrale delicatessen. We hielden het daarbij niet bij een of ander religieus of historisch thema. We kozen vooral werken die niet alleen hun intrinsieke muzikale weelde etaleren maar ook de glans en luister evoceren van kathedraalscholen en hoven waar ze ontstonden!

Graag wandelen we samen met u middels dit concertprogramma door onze toonzaal van de Vlaamse hoogrenaissance-polyfonie! U mag er zelden live uitgevoerde werken verwachten van onze toenmalige wereldsterren, o.a. Josquin Desprez, Jean Mouton, Nicolas Gombert, Jacobus Vaet, Thomas Crécquillon, Jacob Clemens non Papa.

Wees van harte welkom!

Artwork:
Voor de affiche van het concert hebben wij een beeld aangekocht van een Oekraiense artiest uit Kiev. Met het beeld van de typische Oekraiense zonnebloemen tegen een helderblauwe lucht willen we onze uiting van hoop voor het land uitdrukken.

Ukraine Kyiv sunflower
© Instagram: @mmerite
Etsy: MeriteWatercolour
Kyiv Ukraine

Kaarten:
€ 15 - kassa 
€ 12 - voorverkoop, 18 tot 25 jaar en vanaf 65 jaar
Gratis  -  tot 18 jaar

Koop hier je kaarten voor het concert >

Plaats concert:
Sint-Bartholomeuskerk
Sint-Bartholomeusstraat 25
2170 Merksem

Routebeschrijving naar de Sint-Bartholomeuskerk in Merksem >

TIP! Kom met de tram naar Merksem en parkeer uw wagen op een "Park and Ride"
Het kan behoorlijk druk zijn in de omgeving van de kerk en lastig om te parkeren. Gebruik de P+R van Merksem, Melsele of Linkeroever en neem daar tram 2 of 3 tot aan de kerk.

vorige concert >>